Taşıkara Ortaokulu

Taşıkara Mahallesi Siverek/ŞANLIURFA
Vizyon
Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen, güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, Eğitim – Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak.
Misyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen Kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, Özgür,hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, Tutkuyla ve kararlı bir şekilde çok çalışarak, araştırarak, kaliteyi ön planda tutarak ve gençleri sevgiyle kucaklayarak gelecek nesillerin hizmetinde olmak. Ve böylece çocuklarımızın; ülkemizde ve dünyada hayal ettikleri lise ve üniversitelere yerleşerek, öz güvenleri yüksek, başarılı, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.
08:20 - 15.00
İlçe merkezine geliş-gidiş sağlanmaktadır.
Taşıkara Mahallesi
İl merkezine 110 km,ilçe merkezine 25 km uzaklıktadır.