Öğretmenlerimiz; mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel şifre ile giriş yaparak->hizmetiçi eğitim modülü-> kursiyer işlemleri -> faaliyet başvuru ->menülerinden gelen sorgu ekranından uzaktan eğitimleri listeleyerek ve faaliyet kodu ile sorgulama yaparak istedikleri eğitimlere başvuru yapabilirler.

DEĞERLİ VELİLER, ARA TATİLİ SONA ERDİ VE ALINAN KARAR DOĞRULTUSUNDA UZAKTAN EĞİTİM YİNE YENİDEN BAŞLIYOR. SÜRECİN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİ İÇİN SİZLERE EKSTRA İŞ DÜŞMEKTEDİR. ÖĞRETMENLERİNİZ İLE İRTİBATI KOPARMAYINIZ, ÖDEV VE GÖREVLERİ OKUL VARMIŞ TİTİZLİĞİYLE YAPINIZ. HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ...

ARA TATİL SONA ERDİ... OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZ YÜZ YÜZE EĞİTİME KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDECEKTİR. ÖĞRENCİLERİNİZE TATİL ÖNCESİ GİBİ OKULA GETİRMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ...

ARA TATİL SONA ERDİ... ALINAN KARARLAR DOĞRULTUSUNDA, İLKOKUL 1,2,3,4.SINIFLAR VE ORTAOKUL 5,6,7,8 SINIFLAR EĞİTİMLERİNE UZAKTAN EĞİTİMLE DEVAM EDECEKLER. EBA TV, CANLI DERSLER, İNTERAKTİF DERSLER ŞEKLİNDE İLERLEYECEK OLAN SÜREÇTE SİZ DEĞERLİ VELİLERİMİZE BÜYÜK İŞLER DÜŞMEKTE. OKUL VE ÖĞRETMENİNİZLE İRTİBATINIZI KOPARMAYINIZ....

Okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020'ye kadar yapılan     başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020'ye kadar yeni başvuru alınmayacak.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Herkese Her Yerde Kitap Vakfının işbirliğiyle, 24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenlere Grigory Petkov'un "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" isimli kitabın hediye edileceğini açıkladı.

31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek olan uzaktan eğitim bugün itibariyle başladı. Milyonlarca öğrenci ve sayıları bir milyonu bulan öğretmen bugünden itibaren eba , eba tv kanalları vb gibi platformlar üzerinden eğitim öğretim faaliyetlerini yürütebilecekler.

Diğer yandan  bilindiği gibi uzaktan eğitimin en önemli ayaklarından biriside EBA platformu, platform üzerinde yapılan geliştirmeler ile birlikte öğretmenler artık EBA üzerinden öğrencileril ie canlı ders yapabiliyordu ve öğretmenlerin yapacakları canlı dersleri okul idari önceden sisteme tanımlıyordu. Daha sonra getirilen bir özellikle ise sadece ilkokul düzeyindeki öğretmenler eba üzeriden harici ders tanımlaması yapabiliyorlardı.

EBA platformuna bugün getirilen bir yenilik ise tüm kademelerde ki öğretmenleri rahatlattı. Bugünden itibaren artık tüm kademelerde ki öğretmenleri EBA üzerinde harici canlı ders tanımlamalarını kendileri yapabilecekler.

Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında yer alan hedef ve faaliyetler doğrultusunda özellikle Covid 19 salgın döneminde yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetleri de dikkate alınarak öğretmen ve öğrencilerimizi akademik olarak desteklemek amacıyla basılı ve elektronik materyal ile dijital içerik çalışmaları Bakanlığımızca devam etmektedir.

İlkokul öğrencilerimizin ders kitaplarıyla sınırlı kalmadan kullanabilecekleri ve her sınıf düzeyi için ayrı ayrı olmak üzere hazırlanan Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerine ait çalışma kitapları tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmiştir.

Bunun yanı sıra ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine ait olmak üzere toplam 112 fasikülden oluşan 16 kitaplık çalışma sayfaları da hazırlanmış http://www.eba.gov.tr ile http://tegmmateryal.eba.gov.tr/ internet adresinde yayınlanmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla tren biletlerinde yüzde 50, PTT kargo fiyatlarında ise yüzde 25 indirim yapılacağını bildirdi.

Ayrıca THY ve Türk Telekom'da öğretmenler gününe özel indirim ve hediyeler sunmaktadır.

İçişleri Bakanlığımızın Koronavirüs Tedbirleri kapsamında 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren uygulamaya geçmesinden sonra çeşitli nedenlerle seyahat etmek isteyenlerin ALO 199, E-BAŞVURU sistemleri üzerinden genelgenin 9. maddesindeki şartları sağlayanlar izin başvurusu yapabilecektir.

Koronavirüs Yeni Tedbirleri için tıklayınız.

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Yukarı Beylerbeyi İlkokulu ve Malatya İli Battalgazi ilçesine bağlı Tevfik Memnune Gültekin İlkokulu kütüphanesindeki kitap sayısını arttırmak için "Kitap Toplama Kampanyası" düzenlenmiştir.

Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 I. Dönem  5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olan sınavlarda görev almak isteyen öğretmenlerimizin 26.11.2020 23:59 a kadar Mebbis/Sınavlar/Sınav Görev İstekleri  kısmından başvuru yapmaları geremektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Unvan Değişikliği sınavı 06/12/2020 tarihinde yapılacak olup görev almak isteyen öğretmenlerimizin MEBBİS sisteminden 26.11.2020 saat 23:59 a kadar başvurmaları gerekmektedir.

Okulumuz öğrencilerinin bilgileri eksik veya güncel olamayanlarının bilgilerinin en kısa sürede tamalanması gerekmektedir.