Nis

Bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak. Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları, 18-29 Mart'ta "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.

Şiir Dinletisi

HASTALIĞI BİTİRMEK ELİMZDE

LÜTFEN KURALLARA UYALIM

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) ÖSYM takvimine göre, 06 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak. 10.15'te başlayacak olan sınav 150 dakika sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin en çok kullanılan mobil uygulamalarından olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni yeniledi. Uygulamaya, velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı.

Bakanlık tarafından tüm velilere ücretsiz olarak sunulan hizmet, bir öğrencinin okula kaydından başlayarak mezuniyetine kadar olan tüm sürece ilişkin bilgileri içeriyor. Mobil uygulama üzerinden e-karne, şube yazılı ortalamaları, not, nakil, devamsızlık, merkezi sınav, takdir, teşekkür gibi alınan belgeler, haftalık ders programı bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor. Veliler öğrencileri rahatlıkla takip edebilecek Bakanlık, mobil uygulama ile velilerin öğrencilerinin durumlarını kolayca takip edebilmelerini ve öğrenme sürecine etkin olarak katılmalarını hedefliyor. Yeniden tasarlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmasının yanında Android veya iOS kullanıcılarının alışık oldukları platforma özgü kullanıcı arabirimi standartlarıyla donatıldı. Bildirim gönderme özelliği kazandırıldı Sistemde, yeni bir uygulama olarak velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı. Bildirim özelliğiyle öğrenci devamsızlıkları gibi bilgilerin anında velilere ulaştırılması sağlanacak. Uygulamayla eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ve devamsızlık oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

7/24 devrede olan EBA Asistan, MEB Asistan ve 44 0 632 MEBİM çağrı merkezimizle vatandaşlarımızın uzaktan eğitimle ilgili tüm sorularına cevap vermek üzere hazır bulunmaktalar.

İLKSAN'dan yapılan açıklamaya göre, öğretmenler günü ve yarıyıl tatili özel günler ikrazı uygulaması başlatılacaktır.

12, 18 ve 24 Ay vade de 10 bin TL'ye kadar 2020 yılı öğretmenler günü ve yarıyıl tatili özel günler ikrazı uygulamamız 18/11/2020-31/01/2021 tarihleri arasında uygulamaya konulacaktır.

Daha önceden özel günler ikrazı kullanan üyelerimiz, bu ikraz borcunun taksitlerinin en az yarısını ödemeleri halinde yeniden özel günler ikrazı kullanabilecekler.

Uzaktan eğitime devam ettiğimiz şu günlerde, öğrenciler ve öğretmenler ZOOM programı üzerinden canlı ders işliyorlar. Canlı ders sınırı 40 dakika olan ZOOM programı 26 Kasım Türkiye tarihiyle birlikte, 40 dakikalık süre sınırlaması kaldırılacak.

Zoom'un yaptığı açıklamada özetle şöyle denildi: "26 Kasım gece yarısından başlayarak 27 Kasım saat 06.00'ya kadar 40 dakikalık süre sınırını kaldıracağız." 40 dakikalık sınırlamanın kaldırılması, Türkiye saat dilimine göre 26 Kasım Perşembe günü sabah saat 8'de başlayacak ve 27 Kasım Cuma günü öğleden sonra saat 2'ye kadar devam edecek. Buradan da anlaşıldığına göre perşembe günü ve cuma saat 2 ye kadar Zoom üzerinde yapılan canlı dersler kolayca birleştirilebilir.

Alan değişikliği 1. aşama başvuruları 7-11 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

2. aşama başvurular ise 21-25 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı atama sonuçları 29 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak.Ataması yapılanlar 22 Ocak 2021-5 Şubat 2021 tarihleri arasında görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri yapabilecek.

Çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkezli okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere, yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgili il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kurumlarda da uzaktan eğitime geçilecektir.

Öğretmenlerimizin  eba şube ekle bölümünden öğrenci bilgilerini güncellemeleri önemle rica olunur.